'De Taal van de Toekomst'

Tweedaagse cursus inclusief hotel overnachting en ontbijt.

Let op! maximaal 10 deelnemers per training. vol is vol.

€2500 euro

Reserveer nu. Direct betalen is niet nodig.

€2500 euro

Reserveer nu. Direct betalen is niet nodig.'De taal van de Toekomst' 


Alles over non-verbale communicatie.

Het hele onderwijssysteem is ingericht op inhoud en meetbare resultaten. Het dwingt ons keer op keer om inhoudelijk te kijken en te beoordelen. Er zijn twee belangrijke aspecten als het gaat om jezelf ontwikkelen en profileren. Inhoud en vorm. De vorm is de taal die bepaalt hoe je overkomt op anderen maar die je in je opleiding nooit geleerd hebt. Het is de lichaamstaal die mensen van jou zien en horen en waarmee je maar liefst (vaak onbewust) 70% van je boodschap overbrengt. Zo’n groot percentage en toch is het iets waar wij, het systeem, nauwelijks tot geen aandacht aan geven. Door middel van controle en kennis kun je met intonatie, stemgebruik, mimiek, gebaren optimale impact en verbinding maken. Uiterst belangrijk tijdens het communiceren met leerkrachten, ouders en kinderen. Vanuit wetenschappelijke hoek krijg je nieuwe inzichten die je leren 'onder het masker' te lezen van mensen en hun gedrag. Hierdoor zie je wat er werkelijk speelt en welke overtuigingen er zijn. Door middel van onze eigen ontwikkelde geaccrediteerde modellen reiken we concrete vaardigheden aan die je EQ optimaliseren. Thema’s die besproken worden? Hoe maak ik verbinding met mijn team. Hoe kan ik anderen met mijn communicatie in verschillende situaties positief beïnvloeden? Hoe ga ik om met de schaduwkanten van mensen en kan ik deze ombuigen? Je krijgt een analyse van jouw persoonlijkheid en gaat stappen  maken richting jouw doelstellingen. Je persoonlijke vragen komen in deze training vanzelfsprekend ook aan bod!

Je persoonlijkheid is af te lezen aan je communicatie. Maar welk gedrag heeft nou precies welk effect? Vanuit meer dan 25 jaar ervaring weten we hoe professionals zich non-verbaal op een geloofwaardige en professionele manier profileren. Dat leren we zowel de presentatoren bij radio en televisie, directieleden, als ook artsen en dienstverleners. Vanuit systemische, psychologische en medisch-wetenschappelijke inzichten krijg je inzage in hoe mensen kijken en luisteren, leren en reageren. Hoe mooi als je daadwerkelijk overkomt zoals je wénst over te komen!Waarom?

Binnen één seconde beoordelen anderen jou op je geloofwaardigheid en deskundigheid. 

Terwijl je spreekt vertel je onbewust meer over jezelf dan je denkt. Aan je non-verbale communicatie is-altijd- af te lezen wat zich in jou afspeelt. In je stem, mimiek, gebaren, zelfs in je uiterlijk schuilt een tweede verhaal. Waar anderen onbewust op reageren. 

Wat we doen.

Iedereen spreekt twee talen. Verbaal en non-verbaal. Wij stroomlijnen die talen met elkaar. Congruentie is key! 

Wij trainen jouw nonverbale communicatie zodat deze ondersteunt bij wat jij wilt overbrengen. En je meer verbinding hebt met anderen. Je leert technieken die je invloed vergroten. Dat doen we al meer dan 25 jaar. 

Resultaat.

Je wordt succesvol en overtuigend in je communicatie. Je presenteert en spreekt met invloed en bent écht in verbinding.

Daardoor excelleer je in je communicatie, vakmanschap en leiderschap. Je creëert effect op je gesprekken en neemt verantwoordelijkheid voor je resultaten. Richting ouders, teamleden en leerlingen.


Inhoud trainingslijn


Dag 1 


✎  Kennismaking met het model 'de kracht van contrast'

✎ Analyse van jouw persoonlijke stijl

✎ Trainen vaardigheden non-verbale communicatie

✎ Wanneer is je communicatie congruent?

Dag 2


✎ Mensen lezen vanuit geleerde modellen

✎ Trainen extra vaardigheden

✎ Luisteren en afstemmen 

✎ Hoe en wanneer pas je dit toe in de praktijk?

 

Leerdoelen

1. Je leert reflecteren op je eigen verbaal en non-verbaal communicatiegedrag en komt vanuit nieuwe inzichten en reflectie van trainers tot ontwikkel punten in je verbale en non-verbale communicatie  en interactie. 

2. Je reflecteert op de overtuigingen, mentale modellen en drives die meespelen in de wijze waarop jij je als leider communicatief gedraagt en leert welke aanpassingen jouw communicatie zouden versterken.

3. Je benoemt tijdens de evaluatie opdrachten met deelnemers en trainers  welke, drives mentale modellen overtuigingen bij hem  van invloed zijn op de communicatie en welke ontwikkel punten hij hierin heeft.

4. Je analyseert en oefent de geleerde vaardigheden rondom stem, presentatie en communicatie en hoe je door aandacht te hebben voor communicatiestijl, het goed lezen van de anderen, de zorgvuldige keuze van inhoud, de tonaliteit, tempo en timing teamleden en het team kunnen beïnvloeden.

5. Je weet welke technieken je kunt oefenen om jezelf te verbeteren. 

6. Je weet hoe je in situaties die lastig zijn binnen school, met het team of met ouders deze vanuit de schoolleidersrol actief beïnvloeden om tot een win-win resultaat te komen. 


Wij werken samen met


Reviews 


Jos van Lith

Adjunct-directeur bij KONOT

'De missie ‘love to help people connect’ voel je, zie je, merk je en begrijp je als je een training volgt bij Twentify. Een unieke supercombi van personen met veel kennis over hun vakgebied, en zeer prettig en toegankelijk in omgang. Ik volgde de trainingssessie ‘overtuigen en beïnvloeden met je stem’. Naast wetenschappelijke theoriekennis (die in zeer begrijpelijke taal goed en met praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd) krijg je zonder omhaal pasklare antwoorden op je eigen effectiviteit in je communicatie, zowel verbaal als ook non-verbaal. Je krijgt gerichte feedback op je stemgebruik, je houding, je belemmeringen en je krachtige vaardigheden m.b.t. communicatie. Alles is direct in de praktijk te brengen.'


Kitty Engelbertink

Locatieleider KONOT

De middagen bij jullie zijn zo leerzaam en waardevol voor me. Ik heb op het randje van mijn comfortzone veel (over mezelf) geleerd.

Ik wil je/jullie ontzettend bedanken voor alle enthousiasme, kennis en inspiratie. Jullie weten een sfeer te creëren waarin mensen zich veilig en prettig voelen. Complimenten! Veel succes met alles wat op jullie pad komt en wie weet kruizen onze paden zich nogmaals. Blijf jullie volgen op LinkedIn!'


George in het Veld

Meerscholen directeur KONOT

'Ik heb vier ontzettend leuke en leerzame dagdelen gehad. Ben me nog meer bewust geworden van het effect van stem, houding en kleding op een presentatie Het was ook best confronterend, maar vooral leerzaam en fijn. Heel erg bedankt Twentify.'


Karen van Rijswijk

Bestuurder Stichting CPOB

'Twentify heeft op onze tweedaagse een workshop verzorgd voor alle schoolleiders. Een middag vol nieuwe inzichten en groei! Soms in de stretch maar altijd met een lach en respect.'

Contact?